top of page

Медіапростір шкільної преси


Відповідно до Концепції впровадження медіа-освіти в Україні, схваленої постановою Президії Національної академії педагогічних наук України, 27-28 березня 2019 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді тривав Чернівецький обласний фестиваль-конкурс дитячих засобів масової інформації «Медіапростір шкільної преси» (Медіафестиваль). Організаторами Медіафестивалю були Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА, Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

У Медіафестивалі взяли участь 55 учнів (вихованців) закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернівецької області. Медіафестиваль – це творча інформаційно-аналітична платформа для створення медіапродукту з метою збереження та примноження історичної спадщини та культурного різноманіття, залучення інтелектуальних зусиль молоді до питань формування творчого образу майбутнього. Медіафестиваль проходив за такими номінаціями: «Графічний дизайн»; «Гарний текст»; «ТВ жанр»; «Кіно»; «Аудіоформат»; «Анімація»; «Мої світлини». Учасники мали завдання - провести журналістське розслідування та презентувати Чернівці своїм ровесникам – туристам з усього світу за трьома напрямками (тематичними завданнями): «Цікаві місця, які варто відвідати», «Де можна смачно і недорого поїсти», «Яким транспортом варто користуватись». Виконанню завдання передували майстер-класи від фахівців.

Учасники Медіафестивалю відвідали редакцію медіа-платформи «Шпальта» та телеканал «Буковина», де мали можливість безпосередньо на місці практично зануритись у процес роботи медіа. Також учасників і гостей Медіафестивалю ознайомили з роботою кафедри журналістики філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Чернівецький обласний фестиваль-конкурс дитячих засобів масової інформації «Медіапростір шкільної преси» проходив у атмосфері доброзичливості, здорової конкуренції і командної роботи. Як і передбачає STEM-освіта, учасники Медіафестивалю вчилися знаходити рішення не в теорії, а безпосередньо на практиці, шляхом спроб і помилок, формуючи у себе так би мовити «в польових умовах» здатність до критичного мислення, навички командної роботи, бачення цілісної картини світу та вміння застосовувати знання для розв’язання завдань з реального світу, демонструючи поєднання творчості з результатами вивченням точних і природничих наук.

Путильський район представляли вихованці фотогуртка „Об’єктив” Путильського РЦДЮТ, учні Путильської гімназі, Бойчук Олександр та Бойчук Богдан, керівник Гончарюк В. М.. Гуртківці задоволені участю у медіафестивалі, адже здобули великий досвід.

Вітаємо хлопців з перемогою.

Бойчук Олександр нагороджений грамотою Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за ІІ місце, а Бойчук Богдан за ІІІ місце в номінації «Мої світлини».

Дякуємо батькам за фінансову підтримку та керівнику гуртка Гончарюку В.М., за підготовку дітей в у фестивалі .

Методист ПРЦДЮТ Л.В.Нагорна


Нагорна 
Любов Василівна

методист

технічного напрямку

Путильського РЦДЮТ

Обрані записи
Нові записи
bottom of page